söndag 5 april 2009

livet efter detta..

Finns det ett liv efter detta?
Hamnar man i himlen om man är snäll och i helvetet om man är elak eller missköter sig?
Är himlen tråkig eller ett paradis? Är helvetet varmt och får man jobba röven av sig där? Eller är det som Lars Winnerbäck sjunger om, att det är i helvetet det är fest 24/7? Hör låten Här

Eller återföds man i en annan annan kropp? Finns Karma? Hamnar man i ett bättre liv om man sköter sig och är en "snäll" person?
Vem är det i så fall som gör den bedömningen? och vad är det som definierar en snäll och skötsam person kontra en misskötsam och "dum" person?
Är det lagar, regler och normer? Bibeln, Koranen eller någon annan helig skrift?
Eller beror det på om man levt sitt liv till fullo? Utnyttjat alla livets möjligheter.
Och om det är så ställer jag mig återigen frågan; vem gör den bedömningen? Finns det någon slutgiltig "domare" som ser om du följt alla spelregler korrekt? Är det iså fall någon slags GUD? eller är det kanske djävulen? Eller någon helt annan person?

Om man inte återföds, hamnar i himlen eller i helvetet vad händer då? Blir det bara lugnt? man somnar in och sen händer inget mer.
Om det nu är så att man hamnar i något av de tidigare nämda stadierna, hur förklarar man då hemsökta hus & spökerier? Om det är så att man antingen hamnar i helvetet eller i himlen så borde det ju inte finnas några icke mänskliga själar kvar här på jorden. Eller är det så att man får stanna om man inte passar varken i himlen eller i helvetet? Eller är detta helvetet eller himlen?

Kommer alla som beter sig fel eller dumt någonsin få sota för det? eller spelar det ingen roll hur man beter sig bara man inte blir tagen på bar gärning med något som är olagligt?

Finns det någon slutlig rättvisa?

Inga kommentarer: